Gå efter svaret

Af Ole H.B. Andreesen, journalist og højskoleunderviser

Vi er et stenalderfolk – men vi har svært ved at forlige os med tanken, for det vil kræve, at vi letter måsen, retter ryggen, bruger fødderne og sætter blikket på uendeligt. Og det er godt nok svært for mange, når sofaen er blød og lækker, vores smartphone lige ved hånden (og næsen), skoene klemmer og brillerne dugger.

Stenalder-mennesket er dog ikke sådan at putte af vejen – det er jo også kun 10.000 år siden, vi var sådan nogen rigtig for alvor – og talrige forskningsprojekter viser, at vi måske burde gøre lidt mere af det, der gjorde vores forfædre stærke og mobile, innovative og forandringsparate, nemlig bruge koppen noget mere.

”Løsningen ligger i bevægelsen”, og hvem kender ikke til det, at man længe – meget længe – har siddet på sin flade foran computerskærmen og forsøgt at knække koden til et eller andet problem. Og i ren frustration har man så rejst sig, er gået ud efter kaffe – og når man så igen sidder ved skrivebordet, så er løsningen kommet.

Eller hvis man skal træffe vigtige beslutninger om sit liv – så er det næppe ved at sidde længe bøjet over bordet, dokumenterne, papirerne, at løsningen kommer. Den kommer, når du går en tur ud i det blå og ser på alt det grønne.

Vi sidder rigtig meget med mange forskellige og komplekse udfordringer, og vi er tilbøjelige til at glemme at tumle med udfordringerne i stedet for. Kroppen kan være en forrygende god medspiller, når problemer og opgaver skal overkommes – hvis vi bare ville bruge den noget mere.

Sidder du med en svær tekst, du ikke helt kan få hold om? Så gå en tur og læs teksten højt. Hvis du går i står – mens du går – så er det lige dér i teksten, du skal løse knuder op, skabe mere flow. Har du en ligning med alt for mange ubekendte – så gå en tur til toilettet og tilbage igen.

Så svaret finder du i bevægelsen – du skal bare gå efter det.

 

Reklamer

Om askovhojskole

Journalist, underviser og linjefagsleder på Askov Højskole. Jeg tager tanker fra højskolen med til andre fællesskaber som de sociale medier, så flere kan få fornøjelse, blive provokeret eller inspireret. Hvis man har lyst....
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s